ANDREA - a full time Yoga, Pilates and Tai Chi instructor.

I fell in love with yoga over seven years ago, when I got a Nintendo DS and bought a game called Let's Yoga. From then, I began 'playing' yoga everyday, sometimes twice a day. At first, the practice was more physical for me, but after few months I started to really count on yoga to bring me a sense of calm during especially chaotic days. Soon after, I began recognizing the benefits of a regular asana and meditation practice and continued to incorporate yoga daily - not just during times of chaos. I found myself feeling more energized, more compassionate, happier, and with more awareness. Now, I teach full-time and couldn't be happier to do what I love. What began as a physical practice for strength and flexibility quickly became a lifestyle. I teach my students to take their yoga off the mat and apply the principles learned in the class to their lives outside of the studio. I do not only teach my philosophy, I live it.

Monday 1 October 2012

Meditácia

Robím si okrem iného aj kurz liečivej meditácie a keď som si vypracovávala včerajšie otázky, posledné zadanie bolo vymyslieť meditáciu. Tsk som jednu vymyslela, tá sa ide hodnotiť, ťakže tú sem nedám, ale keďže som (niekedy) taká šikuľka, vymyslela som inú :) Je určená hlavne pre niekoho, koho bolia kolená (ako šikovne som si ju vymyslela sama pre seba hehe), ale stačí zmeniť boľavú oblasť a bude fungovať na všetko :) Príjemné meditovanie prajem!


Ľahnite si na chrbát, ruky dajte ďalej od tela, dlane smerujú nahor a nohy dajte ďalej od seba a chodidlá uvoľnite. 
Zhlboka sa nadýchnite a a pri výdychu si predstavte v hlave číslo tri. Znovu sa poriadne nadýchnite a pri ďalšom pomalom výdychu si predstavte číslo dva. Posledný krát sa nadýchnite a pri výdychu si predstavte číslo 1. Teraz sa nachádzate v uvoľnenom stave. Je vám príjemne, vaše telo oddychuje a každá časť vášho tela je uvoľnená. 
Predstavte si, že sedíte na veľkej zelenej lúke v mäkkej a voňavej tráve. Okolo vás poletujú stovky motýľov najrôznejších farieb. Tíško trepocú malinkými krídelkami, sadajú si vám na ruku, plecia a ani nedýchate v nemom úžase nad toľkou krásou, čo okolo vás je. Všimnete si jedného motýľa. Ten sa vám páči najviac a priťahuje vás, akoby medzi vami bolo neviditeľné puto. Usmejete sa na neho a on cíti vašu pozornosť a vyzerá to, akoby sme sa dohovárali bez slov. Je krásnej hnedej farby s pestrofarebnými očkami na krídlach. Vaša pozornosť je teraz upriamená len a len na neho a on sa približuje a letí ku vám. Sadá si pomaličky na vaše koleno. Trošku vás to pošteklí, ale dotyk jeho drobných nožičiek vnímate ako príjemný vánok na vašej koži. Zatvoríte oči a necháte sa unášať v tomto pocite pokoja a pohody.
Pri nádychu cítite ako vám vzduch postupne napĺňa pľúca a pri výdychu dávate z tela von všetko zlé, čo vo vás je. Zrazu si uvedomíte, že cítite nejakú energiu. Keďže vás zvyknú bolieť kolená, ste na ne dosť citlivý a teraz cítite, ako keby váš motýľ vysielal hrejivú liečivú energiu na boľavé miesto a každým nádychom sa vaše koleno lieči viac a viac. Chvíľu takto sedíte, až kým necítite, že koleno je úplne v poriadku. 
Postupne začnite predlžovať nádychy a výdychy, pomaličky sa presuňte do reality. Ste na mieste, kde ste začínali meditácku - ležíte vo svojej izbe. Párkrát sa ešte nadýchnite. Pohýbte rukami a nohami a môžete sa aj natiahnuť. Otvorte oči a pomaly sa postavte zo zeme a všimnite si svoje pocity po tejto meditácii.


No comments:

Post a Comment