ANDREA - a full time Yoga, Pilates and Tai Chi instructor.

I fell in love with yoga over seven years ago, when I got a Nintendo DS and bought a game called Let's Yoga. From then, I began 'playing' yoga everyday, sometimes twice a day. At first, the practice was more physical for me, but after few months I started to really count on yoga to bring me a sense of calm during especially chaotic days. Soon after, I began recognizing the benefits of a regular asana and meditation practice and continued to incorporate yoga daily - not just during times of chaos. I found myself feeling more energized, more compassionate, happier, and with more awareness. Now, I teach full-time and couldn't be happier to do what I love. What began as a physical practice for strength and flexibility quickly became a lifestyle. I teach my students to take their yoga off the mat and apply the principles learned in the class to their lives outside of the studio. I do not only teach my philosophy, I live it.

Friday 12 October 2012

Riadená meditácia


Mier, pokoj a liečenie

Toto je veľmi stručná riadená meditácia, ktorá vás prevedie vizualizačným procesom liečenia. Po nej sa budete cítiť pokojne a vyrovnane.



Začnite tým, že si ľahnete na podložku a uvoľníte sa. Zatvorte si oči a všetku svoju pozornosť zamerajte na dýchanie. Všimnite si, že pri nádychu vdychujete najprv studený vzduch, ktorý sa postupne ohrieva ako prechádza až do pľúc. Pri nádychu si predstavte, že sa napĺňate životodarnou energiou a pri výdychu sa zbavujete všetkých zlých látok. Toto zopakujte aspoň desať krát. 

Predstavte si, že nad vami svieti slnko a vysiela k vám energiu. Žiarivé svetlo vám najprv svieti na temene hlavy a postupne prechádza celým vaším telom. Každá časť tela, ktorá zažiari, je plná sily a ak máte nejaké problémy, pocítite úľavu a bolesti postupne zmiznú. 

Teraz je celé vaše telo plné jasného svetla a energie. Nechajte slobodne pretekať tieto liečivé prúdy v tele a vyplňte každučkú časť svojho fyzického tela zdravím a silou. Môžete pociťovať teplo, ba i radosť z toho, že vaše budnky sa regenerujú a vy sa stávate silnejšími a odolnejšími bytosťami. Nechajte svetlo liečiť vaše telo pár minút. 

Postupne začnite myslieť na vaše sny, ktoré by ste chceli uskutočniť a predstavujte si, že ste schopní dokázať všetko, pretože cez vás pulzuje energia života. Cíťte sa pri týchto predstavách dobre a buďte zo srdca šťastný, že sa vám splnili. Tieto pocity radosti majú veľmi silnú energiu a takto si skôr privoláte do života vytúžené veci. Nad týmito predstavami strávte tiež niekoľko minút.

Potom sa pomaly opäť sústreďte na dych a po pár nádychoch si uvedomte, že ležíte na zemi u vás doma. Dýchajte voľne, rozhýbte si ruky a nohy, môžete sa aj natiahnuť a otvorte oči. 

Po tejto riadenej meditácii a vizualizácii by ste sa mali cítiť príjemne, pokojne a šťastne. Zopakujte si ju napríklad každé ráno počas jedného týždňa a sami na sebe uvidíte rozdiel. Dni budú krajšie, budete myslieť pozitívnejšie a bude sa vám viac dariť. Vaše bolesti postupne zmiznú a vaše telá aj duše budú  v harmónii a budete žiť oveľa kvalitnejším životom.

.

No comments:

Post a Comment