ANDREA - a full time Yoga, Pilates and Tai Chi instructor.

I fell in love with yoga over seven years ago, when I got a Nintendo DS and bought a game called Let's Yoga. From then, I began 'playing' yoga everyday, sometimes twice a day. At first, the practice was more physical for me, but after few months I started to really count on yoga to bring me a sense of calm during especially chaotic days. Soon after, I began recognizing the benefits of a regular asana and meditation practice and continued to incorporate yoga daily - not just during times of chaos. I found myself feeling more energized, more compassionate, happier, and with more awareness. Now, I teach full-time and couldn't be happier to do what I love. What began as a physical practice for strength and flexibility quickly became a lifestyle. I teach my students to take their yoga off the mat and apply the principles learned in the class to their lives outside of the studio. I do not only teach my philosophy, I live it.

Saturday 24 November 2012

Meditácia počas pôrodných bolestí

Sadnite si do pohodlnej sediacej polohy na zem, alebo stoličku s rovnou chrbticou.

Zamerajte sa na váš dych, ten by mal byť teraz stredobodom vášho sústredenia sa. Všímajte si ako vzduch vchádza do vášho tela a ako ho vydychujete. Takto sa sústreďte pár nádychov a výdychov a dajte pozor na to, aby nádych a výdych trval rovnako dlho.

Začnite si predstavovať celé svoje telo a ako dýcha. predstavte si, že ležíte alebo sedíte. Snažte sa vidieť každý váš detail, váš tvar, šaty, čo máte oblečené, výraz vašej tváre. Sustreďte sa teraz na to, ako sa vidíte ako sa vám hruď dvíha pri nádychu a klesá pri výdychu.

Predstavte si, že vzduch, ktorý dýchate je zlatej farby. vaše pľúca sa postupne a pomaličky napĺňajú zlatým svetlom a potom sa vyprázdňujú. Viďte prúd zlatého svetla ako vniká do vášho tela a potom ho opúšťa.

Teraz sa začnite sústrediť na krvný obeh. Predstavte si krv, ktorá donáša každej bunke vášho tela zlaté svetlo. Potom sa krv vráti do pľúc a opúšťa telo. Takto sa tento kolobeh opakuje. Zlaté svetlo do vás vniká a opúšťa vaše telo cez nos, preteká celým vaším telom a napĺňa každú vašu bunku. Keď je budnka zaliata zlatým svetlom, tak sa uvoľní a oddychuje. uvoľnite si postupne členky, kolená, stehná, panvu, celé bruško, aby sa dieťa mohlo bez väčších problémov dostať na svet. Uvoľnite si celú chrbticu, hruď, ramená, krk, tvár, hlavu a celé telo máte teraz krásne uvoľnené.

Položte si ruky na brucho a toto zlaté svetlo s láskou a nehou nasmerujte na vaše dieťa. V tejto predstave zostaňte na chvíľu, môžete sa kľudne aj rozprávať s vaším dieťaťom a keď nastane správna chvíľa, nechajte tento obraz vyblednúť a svoju myseľ vráťte do reality. Pohýbte rukami a nohami a pomaly otvorte oči.

No comments:

Post a Comment