ANDREA - a full time Yoga, Pilates and Tai Chi instructor.

I fell in love with yoga over seven years ago, when I got a Nintendo DS and bought a game called Let's Yoga. From then, I began 'playing' yoga everyday, sometimes twice a day. At first, the practice was more physical for me, but after few months I started to really count on yoga to bring me a sense of calm during especially chaotic days. Soon after, I began recognizing the benefits of a regular asana and meditation practice and continued to incorporate yoga daily - not just during times of chaos. I found myself feeling more energized, more compassionate, happier, and with more awareness. Now, I teach full-time and couldn't be happier to do what I love. What began as a physical practice for strength and flexibility quickly became a lifestyle. I teach my students to take their yoga off the mat and apply the principles learned in the class to their lives outside of the studio. I do not only teach my philosophy, I live it.

Saturday 1 September 2012

Prípravné cviky na šnúru

Mnohí sa ma pýtali, čo by mali cvičiť, aby vedeli urobiť šnúru - tak som si včera večer sadla, premyslela som si čo je naj a vybrala som tie najefektivnejšie cviky... Dobre viem, že mnohí z vás sú vyťažený až-až a jednoducho nemá každý čas cvičiť všetko, čo som sem vybrala, ale ak chcete vedieť šnúru, cvičte aspoň pár z nich každý deň, aby sa vaše svaly stali flexibilnejšie. Na začiatok stačí vydržať v každej polohe pár sekúnd, kým si vaše svaly a kĺby zvyknú na neprirodzené polohy a postupne sa snažte vydržať v každom aspoň minútu.

Mne osobne trvalo dva týždne, kým som zvládla šnúru a ešte týždeň k tomu, aby som urobila rozštep. To som bola ešte na ZŠ, videla som to vo filme a chcela som to vediet. Ak chcete vedieť urobiť šnúru aj vy, pripravte sa na dlhodobejšie cvičenie (a možno sami seba príjemne prekvapíte a zvládnete ju za kratší čas). Buďte však každopádne veľmi trpezlivý! Už po pár dňoch budete sami cítiť na sebe, že vám to ide jednoduchšie, nebolí to a verte mi, budete mať zo seba nesmiernu radosť :)

Prajem vám veľa úspechov a nebojte sa podeliť a pochváliť vašimi pokrokmi! :)


Široký stoj rozkročmý, prehnite sa dopredu a chyťte sa dlaňami zeme.

Stojíte na špičke nohy, ktorú máte pred sebou, druhá noha je vystretá a celé chodidlo je na zemi. Chrbát je vystretý.


Natiahnite sa k vystretej nohe, ktorá sa teraz dotýka zeme len pätou.

Teraz stojíte na celom chodidle nohy, ktorú máte pod sebou a druhá, vystretá noha, sa opiera o zem len pätou. Chrbát je vystretý a môžete sa pridržať aj zeme.



Otočte sa k pokrčenej nohe, druhú položte na zem a prepnite ju.

Vystretú nohu pokrčte a chyťte si ju.
  
Sadnite si na nohu, ktorá bola pokrčená a pritiahnite sa k druhej nohe, ktorú vystriete. (Toto môže veľmi bolieť) Všetkých 6 cvikov teraz zopakujte na druhú stranu.


Sadnite si, roztiahnite si nohy od seba, pridŕžajte sa vzadu rukami, chrbát je vystretý a špičky ťahajte k sebe.
 
Lakte položte na zem, chrbát sa snažte mať čím viac vystretý.

Po zvládnutí predchádzajúcej polohy si čelo dajte na zem a rukami si chyťte špičky nôh.

Pritiahnite sa k jednej a potom k druhej nohe.

Ľahnite si tak, že nohy sú pod vami a rukami, ktoré sú na zemi dlaňami hore sa pridržiavate.

Špičky si vysunte nabok, zadok budete mať tým pádom na zemi. Chzťte si lakte nad hlavou.


Motýľ.

Jednu nohu si pokrčte pred sebou, čim najbližšie k sebe, druhá je vystretá do strany a špičku ťahajte k sebe. Rukami sa podopierate, aby bol chrbát vystretý.


Ľavú ruku položte na pravé stehno a pravú ruku zdvihnite - nádych,

Naklonte sa k vystretej nohe - výdych.

Vytočte sa na druhú stranu, rukami sa podopierajte, aby bol chrbát vystretý a panvu a ramená sa snežte mať v jednej línii.

Hlavu si položte na yem alebo na ruky.

Vystrite doteraz pokrčenú nohu a pokrčte doteraz vystretú nohu. Ramená majte v jednej línii.

Predklonte sa k vystretej nohe. Týchto posledných 7 cvikov zopakujte na druhú stranu.

A nakoniec vyskúšajte šnúru :) Dbajte na to, aby špičky smerovali od seba, nohy boli na zemi, panva a ramená nech sú v jednej línii.

*nafotila som nové cviky, nájdete ich tu (síce text je po anglicky, obrázkom pochopíte ;)):

121 comments:

  1. super, drzim palce!! moje kocky uz robia velke pokroky :)

    ReplyDelete
  2. Ešte by som sa chcela spýtať, či treba aj nejaku rozcvičku pred tymito cvikmi a tiež či stačí ked budem cvičiť tieto cviky kazdý deň, alebo treba viac cvikov. Keďže ja som maximalne neohybná, tak mi to bude trvat asi dlhsie, ale stoji mi to za to :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Áno ja som gimnastka vždy pred tým keď sa pokúšaš urobiť šnúru si musíš dat aspoň 10 minútové kardio any sa telo rozohralo. ❤️ Veľa šťastia ja som som sa to tiež učila podľa tohto návodu a podarilo sa ❤️

      Delete
  3. Tieto cviky stačia, pretože som vyberala presne tie, ktoré sú najefektívnejčie na rozťahovanie a je ich dosť, ale ak je človek veľmi stuhnutý, môžu sa rozhýbať ruky, nohy a trup krúžením pred začatím, viac nie je potrebné, tieto cviky sú vlastne určené na rozcvičku :)

    ReplyDelete
  4. Cvičím už týždeň,pevne verím, že čoskoro sa výsledky dostavia...:)
    Každopádne, veľká vďaka adminke stránky:)

    ReplyDelete
  5. za koľko sa to asi tak naučím ? :)

    ReplyDelete
  6. keď budeš cvičiť poctivo každý deň, viac ako 2-3 týždne to trvať nebude, závisí to hlavne od toho ako veľmi máš stiahnuté svaly :)

    ReplyDelete
  7. :) ahá no dobre uvidím :) a ďakujem za radu ;) super stránka

    ReplyDelete
  8. dá sa takto naučiť aj rozštep?? sú na to nejaké iné cviky?

    ReplyDelete
  9. Tieto cviky sú výborné aj na rozštep, akurát teraz pripravujem nový príspevok s ďalšími cvikmi na rozštep a šnúru :)

    ReplyDelete
  10. Ďakujem :) 2 týždne stačili a šnúru ktorú som vždy túžila spraviť viem. Myslela som že sa mi to nikdy nepodarí. Skvelé cviky, odporúčam.

    ReplyDelete
  11. Som rada, ze cviky funguju :) a gratulujem!!! vsetko sa da, len treba mat pevnu volu a trpezlivost...

    ReplyDelete
  12. Ja som sa za 2 tyzdne naucil snuru aj rozstep. Vyborne cviky. A este by som sa chcel spytat ze ci ked uz viem snuru aj rozstep ci musim cvicit poctivo ako dotereaz kazdy den?

    ReplyDelete
  13. Gratulujem, Šimon, velmi ma tesi tvoj uspech :)
    Myslim si, ze preventivne treba cvicit aspon 2-3x za tyzden, kym si svaly nezvyknu... ja viem snuru aj rozstep urobit hocikedy bez rozcvicenia sa, ale cvicim jogu aspon raz za den (plus ine sporty), takze sa asi neratam :)

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. na neprirodzené polohy a postupne sa snažte vydržať v každom aspoň minútu. - čo tým myslíš? aké polohy?

    ReplyDelete
  17. tie, co su na obrazku, ci zvyknes tak pozerat telku napr. bezne?

    ReplyDelete
  18. chcem sa spýtať že či je jedno keď to cvičím večer a nie napr. poobede.

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. paradne su tieto cviky :) snura sa mi podarila sice po 3 mesiacoch kazdodenneho cvicenia,ale podarila :) ďakujem :)

    ReplyDelete
  21. skvele, som velmi rada - gratulujem!! :)

    ReplyDelete
  22. Dobrý deň,ja by som sa rada spýtala na šnúru v stoji. Sú tieto cviky vhodné aj na to? Ďakujem

    ReplyDelete
  23. Dobry vecer :) tieto cviky su vhodne aj na snuru v stoji, ale poznam aj lepsie cviky na nu. V blizkej buducnosti nafotim cviky, ktore su priam stvorene na snuru v stoji - dakujem za vyborny napad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To by ma veľmi potešilo lebo to je môj sen odkedy som videla film:
      Na samote u lesa :)

      Delete
  24. http://alengova.blogspot.co.uk/2014/02/standing-splits-snura-v-stoji.html
    tu su cviky na snuru v stoji

    ReplyDelete
  25. Ahoj :D vidím že som jediný chlapec koho tá šnúra zaujíma a chce ju vedieť :) tak dúfam mi to pôjde :) PS : nerobím to len kvôli šnúre ale chcem to využiť pri kopoch v kickboxe :) tak sa do toho pustím :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie si jediny chlapec :) ucim aj v jednom fitku, kde trenuju MMA a kadejake ine bojove umenia a chodi mi dost chlapov na hodiny a ide im to :)

      Delete
    2. A mame to cvičit každý deň tie iste cviki. Lebo moja sestra ju vie ale nechce mi to povedat že jak sa to naučila prosim nech tieto cviki mi pomožu

      Delete
  26. tretí deň a zatial len bolesti :D som zvedava ako dlho mi to potrvá :)

    ReplyDelete
  27. to ako ste sa mohli naucit za 2tyzdne :-o ?! ja pravidelne cvicim dva roky, strecingu sa venujem skor okrajovo na pretiahnutie pred a po cviceni, avsak na sklone roka 2013 / 2014 som sa nastvala a natahovala kazdy den cca 15 minut aj viac, niekedy aj 40 min a po 2 mesiacoch vysledky mizive dovolim si tvrdit, ze ziadne :-( neviem ci to je aj tym, ze mam jednu stranu panvy vyssie a tym padom jednu nohu dlhsiu ako druhu pri klasickom cviceni to aj citim na sebe, toto idem riesit v najblizsej dobe Dornovou metodou :-) a asi som aj mega neflexibilna.... je tu niekto taky co je totalne poleno vo flexibilte ako ja a rozhybal svoje telo do takej miery , ze aj tu snuru spravi?? velmi by ma to zaujimalo, diky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mortysa - mala som uz par hodin zameranych na snuru a myslim, ze na konci boli vsetci lepsie na tom ako na zaciatku, par ludi mi aj urobilo snuru. Ale samozrejme vsetci sme ini, takze je to velmi individualne. Keby som ta videla, zacvicila s tebou, vedela by som ti povedat viac. Mozno by si si mohla najst nejakeho instruktora jogy v okoli a on by ti odporucil co a ako

      Delete
    2. dakujem za odpoved :-) patrim asi k tym co im to trva celu vecnost , kedze 9 dni mam za sebou a - nic :-D teda nieze by som hned za 9 dni chcela vediet snuru, ale proste dokopy nic ziadna zmena, boli to strasne, neposunula som sa nikam, najviac mi robi problem ten cvik ked v sede rozkrocit treba narovnane nohy a ohnut sa ku jednej nohe potom k druhej a do stredu s vyrovanym chrbatom.. pri tomto cvicku nemam vobec vyrovanny chrbat ani ked sedim s rozkrocenymi nohami /tie nohy ani nedam nejak daleko od seba/ nieto este sa ohnut dopredu to neurobim vobec
      v kazdom pripade dufam, ze ma to neprestane bavit, lebo mna to bavi, aj ked to bolí, a urcite sa rada podelim s nejakym tym vysledkom tu na vasej stranke :-)

      Delete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. ludia ti ktorim to moc nejde nic si z toho nerobte a budte trpezlivy !!
    ja dneska 16ty den a - len bolest a postup o milimeter :-D idem vsak dalej a nielen kvoli tuzbe urobit snuru, chcem byt pevna a pruzna :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. no ako to ide? uz preslo par mesiacov....

      Delete
    2. ahoj :-) ziadna slava :-D jedna noha je vsak pruznejsia ako druha
      premyslam ci ten chrbat mi nejde drzat rovno kvoli skolioze /mam ju do C-ka/

      Delete
  30. Pri pevnej vôli zvládneš všetko. Skôr či neskôr. Treba byť trpezlivý ako šaolínsky mnísi...

    ReplyDelete
  31. chcem sa opýtať či mi nevieš poradiť, šnúru na ľavú nohu viem, ale na pravú nohu nie, chýba mi možno aj 30cm aby som ju dosiahla,pritom cvičím rovnako na jednu aj na druhú nohu. nevieš čím to je ? alebo čo by som mala urobiť ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kazdy mame lepsiu a horsiu stranu... niekedy je to ta druha ako si myslime. 30 cm je celkom dost, jedine co viem odporucit je dalej sa roztahovat, ked to uz ide na tu druhu stranu, tak vydrzat v tej jednej minutu a sup uz len na druhu trenovat...

      Delete
  32. prosím ako sa mám naučiť šnúru :( na tanečnej to musím vedieť :( z tých cvikov neurobím ani motýľa :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. cviky su hore a uz k tomu treba len cvicit, trpezlivost a cas... vela stastia!

      Delete
  33. Replies
    1. supeeeeer, drzim palce! potom daj vediet ako to ide :)

      Delete
  34. Fakt prvy den a 3-4 cm my chybaju aby som sa rozcapila na zem ako snuru. Rozptep to je horsie ale tak co uz dufam ze mi to pojde.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gratulujem, to som velmi rada, ze ti to tak ide :D :D vela stastia a nech sa to cim skor podari :)

      Delete
  35. Diki a vies stojku ja sa vzdy moc prehnem nevies pordit pokial hej napis ma na Facebook volm sa : Ja jadnoducho nmw dik

    ReplyDelete
  36. ahoj, najdi si ma na fb, a poslem ti link aj na stojku :) viem stojky :P

    ReplyDelete
  37. Ahoj Aďka .. Cvičím už asi tretí týžden a vidím veľký pokrok .. Ale dostal som trocha svalovku .. Chcem sa opýtať , ci mam pokračovať v cvičení , alebo si trocha spraviť pauzu kým svalovka odíde .. Co sa týka tej doby , tri týždne čakania na snuru nie je dlho ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj :) tri tyzdne cakania veru nie je az tak dlho a je to len na tebe, ked mas svalovku, musis byz opatrnejsi, ale da sa cvicit aj tak, ja mam svalovku stale, keby som neucila len kvoli tomu, to by bol pruser. ale ak si chces dat pauzu, kludne. Inak horuci kuper, hrejive kremy a sauna su vyborne na svalovku :) vela stastia :)

      Delete
    2. Ahoj :) tri tyzdne cakania veru nie je az tak dlho a je to len na tebe, ked mas svalovku, musis byz opatrnejsi, ale da sa cvicit aj tak, ja mam svalovku stale, keby som neucila len kvoli tomu, to by bol pruser. ale ak si chces dat pauzu, kludne. Inak horuci kuper, hrejive kremy a sauna su vyborne na svalovku :) vela stastia :)

      Delete
  38. Dakujem krásne .. Ak ešte možem otázočku .. Koľko je tak maximálna doba , kedy by som už mal výsledky mali prísť ? Moze mat na tu dobu vplyv aj to ze okrem stretchingu posilňujem ? ☺️

    ReplyDelete
  39. Ahoj Aďka písala som ti na facebooku kvôli linku na stojky, prosím ozvi sa mi dakujem :-)

    ReplyDelete
  40. Chcela by som sa spýtať či nevieš nejakú stránku s polhodinovými videami na power yogu. Nejaké cvičenia by sa mi zišli, ale nemôžem nič nájsť.

    ReplyDelete
  41. Ahoj, na youtube su super videa, tu mas jedno a uz urcite najdes dalsie :) https://www.youtube.com/watch?v=CZsKcL05Rcg

    ReplyDelete
  42. Ďakujem. Idem sa pustiť do tvojich cvičení. Teším sa keď to dám

    ReplyDelete
  43. Včera som začala :) dobbre cviky ;)

    ReplyDelete
  44. Super cviky ale ako si to dokázala za dva týždne a kolko minut treba na to

    ReplyDelete
    Replies
    1. no bola som na zakladke, takze deti sa to asi lahsie naucia, ale nevidim problem za par tyzdnov dosiahnut snuru, a kolko, to je uplne individualne, skus hodinu denne a uvidis

      Delete
  45. Ja som sa pri tom cviku z roztiadnutymi nohami a laktami na zemi uplne zasekla ledva dan lakte na zem a chrbat mam ako macka ked sa zlakne co mam robit ?? Dalej cvicit alebo zacat najprv zlahka par cvikmi a potom postupne pridavat dalsie??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj - presne viem co robis - takze zadok si musis dat dozadu, ist dopredu s rovnym chrbtom - ziadny macaci, niekedy to trva aj mesiace sa tymto smerom poroztahovat, takze pozor!! vsetci sme ini...takze by som odporucila cvic tie cviky ktore ti idu, ale opatrne, vydrz v kazdom minutku a potom pridavaj alebo obmienaj cviky

      Delete
  46. Dakujem za odpoved a budem sa snazit cvicit co najviac (asi vsetci poznate ako skola poznaci vas cas, a to nehovorim o gymnaziu tm je toho casu uz menej ucit sa do 23:00 a vstavat o 5:55 nie je ziadna sranda ) takze kazduvolnu minutku bez ucenia budem cvicit a prospeje aj ked budem mat lepsiu kondicku? (chcem chodit behat)

    ReplyDelete
    Replies
    1. vela stastia, a klobuk dole ze popri uceni stihas aj cvicit :)

      Delete
  47. Idem do toho ale neviem ten chrbát držať rovno pri tom cviku s roztiahnutymi nohami a lakťami. Som tam
    ako vyježená mačka. A tiež ten motýľ je veľký problém. Ako sa dá opraviť ten motýľ? Dík!

    ReplyDelete
    Replies
    1. super, drzim palce, chrbat vystri, inak to nepojde, musis mat vela vela trpezlivosti.. skus sediet oprety o stenu, snaz sa najprv kolena najviac dole dat, vydrz tak a potom pomalicky nizsie a nizsie :) vela stastia!

      Delete
  48. Ahoj zacal som cvicit, aby som skusil nieco nove aj kvoli tomu, ze sa chystam na sutaz vo fitness. Zaciatky su tazke ale postuone sa posuvam :-) mam obcas problem s bedrami zo zaciatku boleli teraz jedno akoby vyskakovalo ale skor by som sa chcel opytat na ten cvik po motylovi co zacina nadych a vydych. Pri vydychu nedociahnem ani zdaleka na nohu s rukou a moc ori tom nic necitim. Zavadzaju mi asi rebra/bocne brusne svaly. A ewte je to zvlastne ale pri niektorych cvik kedy sa natahuju nohy zvlast prava je celkom v pohode ani neboli ale zase lava celkom dost :D
    S pozdravom David

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, vela stastia v sutazeni a v natahovani sa, len si davaj pozor a nezran sa. Natahovat by si sa mal az po tom, ked su svaly uz zohriate, alebo v miestnosti, kde je celkom teplo... Snaz sa ist cim nizsie, ale davaj si pozor, ked to prilis boli, daj sa vyssie, uvolni sa, bud tam minutu, dve, a hned pojdes nizsie a ani sa nemusis vela namahat :P Potom pis ake pokroky mas :)

      Delete
    2. Co na rozohriatie ? :) stacia nejake tie drepy a vypony ? Aj ked som mal mensiu pauzu na snure nesom daleko :-) vacsi problem bude rozstep

      Delete
    3. Na rozohriatie hocico, co rozhybe telo, svaly sa zahreju a tep sa zrychli, 5m na beziacom pase, bicykli alebo hocico a je to :) vela stastia :)

      Delete
  49. Zacnem tieto cviky robit a az sa mi podari nejaky pokrok napisem dalsi komentar ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zacala som cvicit dufam ze sa mi ta snura podari robym to uz asi 5 dni ale ziadny pokrok viem len mostik z hora a fakt dufam cvicim asi 3 2 hodiny ale ziadny pokrok musim byt trpezliva drzde mi prosim palce

      Delete
    2. Zacala som cvicit dufam ze sa mi ta snura podari robym to uz asi 5 dni ale ziadny pokrok viem len mostik z hora a fakt dufam cvicim asi 3 2 hodiny ale ziadny pokrok musim byt trpezliva drzde mi prosim palce

      Delete
    3. Ahoj Viktorka, no tak ti velmi silno drzime palce, but trpezliva, podari sa to, a kukni si aj moj najnovsi prispevok, tam su tiez cviky a aj video :) niekedy to trva mesiace, len pekne pomaly na to chod :)

      Delete
  50. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  51. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  52. Ahoj cviky sú super ale v niektorých polohách ma veľmi bolia kolená :(...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ked ta bolia kolena, netreba to silit a hlavne - treba sa uvolnit, takze kludne treba ist vyssie, kde je pohodlnejsie, aby sa telo uvolnilo, zostan tam trochu a pojde to nizsie potom :) vela stastia!

      Delete
  53. Ahoj všetky krásne a šikovne zienky.Tiez mam sedavé zamestnanie , bolesti chrbta. Dnes po 10 rokoch skúšania všetkého som počula od skvelého maséra ze všetko je o panve. Ženy cvičte strečing a panvu. Je to úžasne. Tieto cviky som si obľúbila. Úžasne . Držím palce. Tiez som ako z dreva ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dakujeme za povzbudenie, som rada, ze sa cviky pacia :)

      Delete
  54. cvicim prvych 6 cvikov kazdy den dookola, zajtra to bude tyzden .. vidim len male zlepsenie ale bolia ma z toho strasne kolena... co robim zle? ... nevladzem inak ostat cupiet na jednej nohe a druhu mat vystretu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ked ta bolia kolena, netreba to silit a hlavne - treba sa uvolnit, takze kludne treba ist vyssie, kde je pohodlnejsie, aby sa telo uvolnilo, zostan tam trochu a pojde to nizsie potom :) vela stastia!

      Delete
    2. mozno som vyvijal prilis velky tlak, to je pravda ale chcem sa opytat ak budem dookola cvicit prvych 6 cvikov, podari sa mi po nich spravit tu snuru? .. alebo musim cvicit aj ostatne... a vdaka za odpoved (momentalne som si urobil tri dni prestavku a po nej som bol hned flexibilnejsi) palec hore

      Delete
  55. Cus .. Ja som zacal s cvikmi uz v minulom roku a mal som velke pokroky uz za 2 tyzdne este trochu mi chybalo a spravil by som rozstep.
    Potom som prestal pre problemy triesla asi tak 7 mesiacov som sa neroztahoval a znovu som zacal 4.4.2016 a chcem len tymto povedat dakujem za takuto super stranku.
    Inak mam otazku. Je mozne ze mozem znovylu spravit rozstep??? naposledy som ho vedel v 14 rokoch.
    Za odpoved dakujem. Mam 22rokov

    ReplyDelete
  56. Ahoj, super, velmi rada pocujem, ze cviky pomahaju a si znovu tam kde si bol - ano, telo sa vie dat do toho kde bolo pretdym len treba trosku pocvicit a pojde to, hlavne ked je clovek mlady, s rokmi to ide tazsie, ale to neznamena, ze to nejde, vela starsich tetusiek a deduskov mi vie urobit dajme tomu skoro uplnu snuru, takze vyhovorky neakceptujem :) kto chce, ten bude na sebe pracovat a pojde to :)

    ReplyDelete
  57. Jasne .. budem na tom nadalej pracovat aby som dosiahol moj ciel. Dakujem.

    ReplyDelete
  58. Ahoj, skúšam tiež sa trocha ponaťahovať a toto sú skvelé triky ako na moje stuhnuté svalstvo, ďakujem za skvelý fototutorial :)

    ReplyDelete
  59. Ahoj, chcem sa opýtať že vadí ak pri cvikoch kde mám mať chodidlo na zemi ja ju na zemi nedokážem mať? A sú nejaké cviky na šnúru vo vzduchu a podobné pokročilejšie kúsky? ;)
    Super cviky :) odporúčam
    A ĎAKUJEM :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, vobec nevadi ak chodidlo nie je dole... su aj ine cviky, vo vzduchu, mozem urobit dalsi fototutorial - ale az o par dni, som si vykrutila koleno minuly tyzden, tak som trosku kripel momentalne :) :) som rada, ze sa cviky pacia :)

      Delete
  60. Dobry den prajem, chcel by som sa opytat ci mam sancu sa naucit snuru a rostep aj ako 23 rocny chalan. Vzdy sa mi podarilo zlepsit v snure ale rostep nikdy nepokrocil. Je mozne to este dosiahnut? Dalsia moja otazka je v akych intervaloch by som mal cvicit. Mozem aj viac krat denne alebo mam nechat telo po cviceni den oddychovat? Som tanecnik takze su to pre mna velmi uzitocne informacie. Dakujem a prajem krasny den ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj - samozrejme, ze mas sancu naucit sa rozstep, len potrebujem vytrvalost, trpezlivost a musis pocuvat svoje telo. Kazdy sme iny a kazdemu vyhovuje nieco ine - kedze si tanecnik, podla mna ti to pojde velmi dobre - mozes skusit 2x do dna - rano a vecer a uvidis ako sa budes citit (niektori ludia sa neradi natahuju rano - svaly mozu byt este studene, atd.) - teplejsia miestnost je plus pre svaly - drzim palce - daj vediet ako napredujes a vela trpezlivosti prajem! Pekny den aj tebe :)

      Delete
  61. Dobry den prajem, chcel by som sa opytat ci mam sancu sa naucit snuru a rostep aj ako 23 rocny chalan. Vzdy sa mi podarilo zlepsit v snure ale rostep nikdy nepokrocil. Je mozne to este dosiahnut? Dalsia moja otazka je v akych intervaloch by som mal cvicit. Mozem aj viac krat denne alebo mam nechat telo po cviceni den oddychovat? Som tanecnik takze su to pre mna velmi uzitocne informacie. Dakujem a prajem krasny den ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj napíš my na email fa4iron@gmail.com ak môžeš :)

      Delete
  62. Ahojte idem do toho skúsim to som chalan a mňa takéto veci žerú :) tak že skúsim a o výsledok sa podelím :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, no ako ti to ide po par mesiacoch?

      Delete
  63. Dobrý deň, tieto cviky zaberajú aj na "špagát" :) ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, ano su velmi dobre aj na spagat :)

      Delete
  64. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  65. Vadi to ze neviem urobit motylika??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nie, Nevadi, niektorym ľuďom to ide, iným zase ide niečo iné :)

      Delete
  66. Super hneď som to skúsila a som o 10 cm nižšie k zemi dúfam že o taký týždeň viem šnúru velmi ďakujem

    ReplyDelete
  67. Včera som začala cvičiť a šnúra mi ide ovela lepšie !

    ReplyDelete
  68. Nevadí keď vynechám jeden deň cvičenia?🙂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dnes som cvičila asi tak 15 min. podla návodu na youtube a týchto cvikov a už si skoro dosadnem na zem:D

      Delete
  69. Wow,mám 12 rokov a do šnúry mi chíbalo asi 30cm. Po dvoch týždňoch som sa šnúru naučila 😍😍😍😁

    ReplyDelete
  70. Ja tiez som cvicila podla tychto cvikov. Mne sa podarila snura za necele 3 tyzdne. Teraz pracujem pomali na snure v stoji. Tak uvidime. Roztahujem pri TV v Londyne. Po praci nuda 😀 A dakujem, tie cviky su fakt dobre ...a to som neznasala telesnu vychovu 😉...po porode mi to velmi pomohlo sa vyrovnat tiez s frustraciou ...💗

    ReplyDelete
  71. Ja som len teras nasla tuto stranku a idem nato či to pojde dufam že sa mi to podari🙂

    ReplyDelete
  72. Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či tieto cviky treba cvičiť 2x denne alebo stačí 1x. Ďakujem.

    ReplyDelete